zaterdag 22 november 2008

Softbox (4)




Hier is de opvolgende softbox maar nu met de maat.
60 cm x 40cm stukken groter maar ook net zo opvouwbaar.

Na de vraag van mijn vrouw of ik een nog grotere softbox kon ontwerpen en dat hij net zo gemakkelijk opvouwbaar zou zijn als de vorige 9 inch x 8 inch versie. En tevens ook het maken ervan en zo licht als mogelijk van gewicht en zeer degelijk. Toen kwam de vraag erbij, dat houd de flitser dus nooit met het gewicht erbij van 780gram voor de softbox. dat tevens passend is voor vrijwel alle vormen en maten van type flitsers die op een camera normaal zitten gemonteerd.


















Dus we moesten iets bedenken om dat te gaan ontlasten.
Welnu, heb dus ook daar een oplossing voor gemaakt dat voor vrijwel iedere fotograaf "handig of niet handig". Het kan gebruiken op het zelfde statief waar de flitser ook op gemonteerd zit. En het moest ook nog eens passen op alle type statieven en ook nog sterk genoeg voor een eventuele nog grotere versie softbox.


Welnu ik heb er eentje gemaakt dat op iedere as doorsnede van 20mm voor de in hoogte verstelbare inrichting van het statief te monteren is. Weldra kwam het idee in mij op toch ook handig als er ook een oplossing is voor het stellen bv naar voren of naar achteren te kantelen. Welnu heb ook daarvoor een aparte houder bedacht en gemaakt die onder het voetje gemonteerd kan worden dat naar voren en naar achteren kan kantelen en tevens verstelbaar is. Overigens de hiervoor beschreven houder die aan de in hoogte verstelbare inrichting gemonteerd is die kan niet kantelen maar is in hoogte en naar achteren en voorwaartse richting in te stellen.
Oja, de in hoogte verstelbare gemonteerde houder voor de softbox weegt apart ongeveer 270 gram en de houder voor kantelbare mogelijkheid ligt er iets onder aan gewicht.

Mensen die interesse hebben kunnen reageren naar het e-mail adres op deze site.

































































Geen opmerkingen: